1.9 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăViața socialăEducațieVizita ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, la Colegiul Național Militar „Tudor...

Vizita ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” și Colegiul Național „Ștefan Odobleja” din Craiova

Date:

Pe aceeași temă

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a vizitat vineri, 6 octombrie, două unități de învățământ liceal din Craiova.


Vizită la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” 


Vizită la Colegiului Național „Ștefan Odobleja”

Primul obiectiv din agendă a fost Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, unde ministrului Educaţiei Naţionale i-au fost prezentate spațiile de învățământ, de cazare și clădirile administrative destinate elevilor. Directorul Ovidiu Plopan a prezentat istoricul unității de învățământ, cifrele de școlarizare, rezultatele la olimpiade, precum și proiectul noului campus, a cărui construcţie va demara anul viitor. La finalul vizitei, ministrul a semnat în Cartea de Onoare a Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”.

La Colegiul Național „Ștefan Odobleja”, ministrul Liviu Marian Pop a vizitat noul laborator de mecatronică realizat cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Craiova, care au investit în amenajarea interioară a incintei, în timp ce compania Ford, prin intermediul Fundației Ford Motors Company Fund, a asigurat o finanțare de peste 100.000 de euro pentru achiziția de echipamente și dotări. Laboratorul este unic în țară și se adresează în special elevilor de la profilul tehnologic, specializările mecatronică și tehnician echipamente hidraulice și pneumatice. Directorul Daniel-Alexandru Ion a precizat că elevii de la specializările mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, respectiv construcții beneficiază de burse oferite lunar de Ford și S.C. RECON S.A. Un aspect important este că rata de promovare la examenul național de Bacalaureat 2017 a crescut cu peste 40%.

Ministrul Liviu Marian Pop s-a întâlnit şi cu profesorii de discipline tehnice de la Colegiul „Ștefan Odobleja”. Cu această ocazie, au fost abordate teme specifice învățământului profesional și tehnic, ministrul arătându-și disponibilitatea de a implica toți decidenții în îmbunătățirea condițiilor și creșterea absorbției pe piața muncii a viitorilor specialiști.

În vizita sa, ministrul Liviu Marian Pop a fost însoțit de Elena-Lavinia Craioveanu, senator şi membru al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Senatului României, Sorin Manda, administratorul public al municipiului Craiova, Leontina-Monica Sună, inspector școlar general și Nicușor Cotescu, inspector școlar general adjunct.

[galerie foto]

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.