0 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăViața socialăEducație Apel de candidaturi pentru ocuparea celor 17 poziții de membru ale...

[UPDATE 5.03.2018] Apel de candidaturi pentru ocuparea celor 17 poziții de membru ale Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS)

Date:

Pe aceeași temă

UPDATE (5 martie 2018):

Lista nominală a candidaților care au fost selectați pentru poziția de membri ai Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS)

– apel februarie – martie 2018 – 

Nr. Crt. Nume Prenume Afiliere instituțională Țara afilierii instituționale
1.  BARBU  Vlad Ștefan University of Rouen, Laboratory of Mathematics Raphael Salem Franța
2. CADARIU-BRĂILOIU Liviu UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA România
3.  CHIRIBUCĂ Dan UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI România
4.  FURTUNESCU Florentina Ligia UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „CAROL DAVILA” România
5. GHIUȚĂ Ovidiu-Aurel UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA România
6. HATOS Adrian UNIVERSITATEA DIN ORADEA România
7. ISTRATE Dumitru-Marcel UNIVERSITATEA TEHNICĂ „GHEORGHE ASACHI” IAŞI România
8. MĂNESCU Leonardo-Geo UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA România
9 NĂVRĂPESCU Valentin UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI România
10. PĂUN Mihaela Marinela UNIVERSITATEA BUCUREȘTI România
11. PETRESCU-NIȚĂ Alina Claudia UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI România
12. PINTILESCU Carmen UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” IAȘI România
13. POSTĂVARU Nicolae UNIVERSITATEA TEHNICĂ DE CONSTRUCȚII BUCUREȘTI România
14. SOCOL Adela UNIVERSITATEA „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA România
15. STRAT Vasile Alecsandru ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE România
16. TEODORESCU Răzvan UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI România
17. TIȚIAN Emilia ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE România

 

IMPORTANT: Lista nominală a celor 17 candidaturi prezentate mai sus este supusă consultării publice timp de 5 zile, în perioada 5-10 martie, conform reglementărilor legale în vigoare. În acest interval orice persoană fizică sau juridică poate transmite opinii argumentate în raport cu nominalizările Comitetului de selecție pe adresa de e-mail: dgis@edu.gov.ro.

***

Având în vedere funcționarea deficitară a Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS) în raport cu solicitările Ministrului Educației Naționale (MEN),  de la constituirea prin OMEN 6110/16.12.2016 și până în prezent, la care se adaugă pe de o parte,  lipsa de comunicare internă și lipsa transparenței în elaborarea documentelor și luarea deciziilor reclamată chiar de către membrii acestui consiliu consultativ și dezacordul public exprimat de către universități cu privire la viziunea membrilor CNSPIS referitoare la  domeniile de interes strategic asumate de România la nivel național și european, dar și de cerințele pieței muncii, pe de altă parte, MEN a decis schimbarea componenței nominale a acestui consiliu.

În acest context, Ministerul Educației Naționale lansează un apel de candidaturi în vederea ocupării celor 17 poziții de membru ale CNSPIS. Înscrierea pentru candidatura ce vizează ocuparea unei poziții de membru în CNSPIS se face in intervalul 14.02.2018 (ora 08:00) – 28.02.2018 (ora 08:00), pe platforma https://www.brainmap.ro prin completarea formularului  on-line disponibil. Formularul trebuie printat, semnat si încărcat in platforma împreuna cu CV-ul actualizat. CV-ul se încarcă in pagina de Personal Information.

Ulterior, în perioada 1 martie – 4 martie 2018, Comitetul de selecție va evalua candidaturile depuse și va anunța public rezultatele. Selecția candidaților se va realiza în baza criteriilor minimale prevăzute în metodologia aprobată prin Ordinul ministrului nr. 5802 din 23.11.2016.

Lista nominală a celor 17 candidaturi selectate va fi publicată pe site www.edu.ro  și va fi supusă consultării publice timp de 5 zile, în perioada 5-10 martie, conform reglementărilor legale în vigoare. În acest interval orice persoană fizică sau juridică poate transmite opinii argumentate în raport cu nominalizările Comitetului de selecție pe adresa de e-mail: dgis@edu.gov.ro.

Numirea membrilor CNSPIS, după soluționarea contestațiilor și analizarea tuturor opiniilor argumentate sau a eventualelor propuneri de completare, se face prin ordin al ministrului educației naționale.  

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.