3 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăFără categorieStadiul de îndeplinire a țintelor și jaloanelor aferente ultimelor două trimestre din...

Stadiul de îndeplinire a țintelor și jaloanelor aferente ultimelor două trimestre din 2022, analizat astăzi în cadrul Comitetului interministerial PNRR

Date:

Pe aceeași temă

Astăzi a avut loc la Guvern reuniunea Comitetului interministerial PNRR, organism responsabil cu examinarea progresului în implementarea investiţiilor şi reformelor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la reuniune au participat ministrul Marcel Boloș și secretarul de stat Carmen Moraru.

 

Sfarsitul primului paragraf

Având în vedere că în această toamnă va fi depusă cea de-a doua cerere de plată, care include țintele și jaloanele cu termen de finalizare trimestrele 1 și 2 din acest an, MIPE a solicitat ministerelor cu rol în îndeplinirea reformelor și investițiilor prevăzute în PNRR să identifice eventualele deficiențe pe care să le soluționeze în timp util pentru îndeplinirea parcursului asumat până la sfârșitul lunii septembrie.

 

MIPE, care are rolul de coordonator național și punct unic de contact în relația cu Comisia Europeană, responsabil cu monitorizarea și punerea în aplicare a PNRR, oferă în permanență sprijin celor responsabili în implementarea proiectelor, pentru îndeplinirea  calendarului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență.

 

În cadrul discuțiilor de astăzi, MIPE a prezentat cele mai recente activități pentru îndeplinirea jaloanelor și țintelor asumat.

 

Pentru sfârșitul trimestrului 3 al acestui an, ministerele de linie au de îndeplinit 24 de ținte și jaloane. Până în acest moment, toate jaloanele au fost îndeplinite în calendarul asumat, atât cele cu termen sfârșitul anului 2021, cât și cele cu termen de finalizare 31 martie și 30 iunie 2022.

 

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.