0 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăInfo - UtilRomânia se află, în Uniunea Europeană, pe locul 6 la consumul de...

România se află, în Uniunea Europeană, pe locul 6 la consumul de bere, dar pe ultimul loc la „consumul” de carte

Date:

Pe aceeași temă

Asociația Editorilor din România a declanșat o ofensivă împotriva analfabetismului funcțional. Țara noastră este codașa Uniunii Europene în ce privește piața de carte, iar editorii vor să schimbe această stare de fapt. Pentru aceasta, în 15 februarie, de Ziua Lecturii, a fost lansat „Pactul pentru cultură”.

„Este clar că avem nevoie de acest Pact pentru cultură, din moment ce societatea noastră se află într-un punct foarte jos al calității sistemului educațional și pare că nimeni nu vrea să înțeleagă că educația se face prin citit. Așa intrăm în marea cultură, citind, niciodată un om care nu citește nu va putea înțelege sculptura, pictura, cinematografia și alte aspect ale vieții”, a declarant Mihai Mitrică, director executiv Asociația Editorilor din România.

Mihai Mitrică spune că suntem pe locul 6 în Uniunea Europeană la consumul de bere, dar pe ultimul loc la cel de carte. Concluzia editorului este că nu stăm atât de rău din punct de vedere financiar, dar nu suntem interesați să ne îmbunătățim cunoștințele.

„Trebuie să investim masiv în infrastructura educațională, în salariile profesorilor debutanți, în salariile profesorilor care muncesc în mediul rural, de unde ajung foarte puțini copii să studieze la nivel de liceu, respectiv facultate, să investim în dotarea bibliotecilor școlare și a celor publice, în calitatea și prețul pentru manualele după care studiază copiii nostril, pentru că un manual ieftin nu poate aduce calitate în învățământ”, a mai explicat Mihai Mitrică.

La toate târgurile de carte Bookfest din acest an vor fi organizate și dezbateri pe tema combaterii analfabetismului funcțional, pentru găsirea soluțiilor ca țara noastră să se poată alinia celorlalte state europene, la acest capitol.

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.