0 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăFără categorieParticiparea doamnei Secretar de stat Carmen Moraru la evenimentul „Fonduri Europene 2021-2027...

Participarea doamnei Secretar de stat Carmen Moraru la evenimentul „Fonduri Europene 2021-2027 pentru IMM-uri”

Date:

Pe aceeași temă

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România împreună cu Patronatul IMM-urilor din Prahova au organizat întâlnirea cu tema „Fonduri Europene 2021-2027 pentru IMM-uri”.

Pentru prezentarea programelor de finanțare europeană, din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a participat Carmen Moraru, scretar de stat, MIPE.
În cadrul întâlnirii, secretarul de stat a prezentat beneficiile României urmare a aprobării de către Comisia Europeană a Acordului de Parteneriat pentru 2021-2027 : 45 mild euro pentru transformarea României din care 31,5 mild euro alocare europeană și 13,6 mild euro contribuție națională. Din această perspectivă investițiile în Politica de Coeziune vor fi stabilite în baza unor analizării domeniilor și nevoilor dezvoltării atât micro, cât și macroregional, și care să determine măsuri de finanțare a unor proiecte care, implementate, să crească nivelului de civilizație a cetățenilor români.

Sfarsitul primului paragraf

 

”Întâlnirea cu reprezentanții IMM-urilor și patronatului din Regiunea Sud Muntenia ne-a oferit posibilitatea de a ne adresa direct potențialilor beneficiari pentru contractarea de finanțări din programele aferente perioadei 2014-2020, prin Programul Operațional Infrastrucută Mare și Programul Operațional Competitivitate, respectiv în ciclul financiar 2021-2027. În viitoarea perioadă de programare o reușită exprem de improtantă este descentralizarea implementării fondurilor europene la nivelul fiecărei regiuni din România. De asemenea, am reiterat importanța accesării finanțărilor proiectelor prin PNRR, prin care România beneficiază de suma de 29,2 milioane de euro”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat MIPE.
In finalul dezbaterii, secretarul de stat a dialogat cu participanții și a răspuns întrebărilor acestora pentru a clarifica problemele ridicate. In acest sens, s-a concretizat sprijinul permanent acordat de către MIPE tuturor celor interesați de finanțări externe și proiecte de investiții.

 

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.