16.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăFără categorieMIPE, în dialog cu mediul de afaceri. Secretarul de stat Carmen Moraru...

MIPE, în dialog cu mediul de afaceri. Secretarul de stat Carmen Moraru a prezentat sectorului bancar oportunitățile de finanțare disponibile în această perioadă

Date:

Pe aceeași temă

În cursul zilei de astăzi, doamna secretar de stat Carmen Moraru a participat în calitate de reprezentant al MIPE la evenimentul „Banking Forum”, organizat de către Financial Inteligence, unde a prezentat oportunitățile de finanțare de 1,5 miliarde de euro implementate în această perioadă pentru mediul de afaceri.

 

Sfarsitul primului paragraf

Astfel, secretarul  de stat MIPE a expus  participanților – reprezentanți ai băncilor, instituțiilor financiare și ai administrației centrale, mediului de afaceri –  programele de finanțare care, prin implementarea unor proiecte viabile, pot determina atât dezvoltarea socio-economică a României, cât și creșterea nivelului de trai al populației.

 

„În această perioadă, banii europeni sunt garanția dezvoltării socio-economice a României și reprezintă șansa noastră pentru a micșora decalajele dintre regiuni, dar  și dintre noi și alte state membre ale UE. Și astfel, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este să colaborăm – ministere, autorități, întreprinderi, companii – pentru a reuși să accesăm finanțările necesare implementării proiectelor de interes pentru dezvoltarea comunităților. Ştim cu toţii că, prin PNRR, România va beneficia de 29,2 miliarde euro. În 5 octombrie  2022, de asemenea, România a semnat Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru perioada 2021-2027. Astfel, România va dispune de 44 de miliarde de euro pentru investiții care contribuie substanțial la creșterea calității vieții cetățenilor, prin crearea de locuri de muncă, asigurarea de infrastructuri moderne, întreprinderi competitive, resurse umane la cel mai înalt nivel, precum și administrații publice moderne și eficiente. Lucrăm cu motoarele turate la maximum cu dorinţa şi speranţa de a ne îndeplini angajamentele luate. În această perioadă avem apeluri de proiecte lansate în valoare de 500 de milioane de euro, pentru măsuri de eficiență energetică și lansăm săptămâna viitoare, pe 25 octombrie, noi apeluri de 300 de milioane de euro, pentru retehnologizarea IMM-urilor din sectoarele agroalimentar și construcții”, a declarat doamna Carmen Moraru.

 

Interesul manifestat de către participanţii la Banking Forum a fost cu precădere către finanţările în domeniul activităţilor de eficientizare a energiei, digitalizare şi instrumentele financiare.

 

În acest moment, este publicat în consultare Ghidul aferent Instrumentului de Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale. Măsura, cu o alocare totală de 350 de milioane de euro, este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Mai multe detalii aici — .

 

De asemenea, aici găsiți mai multe informații despre apelurile de proiecte pe care le lansăm la 25 octombrie, care sunt aferente Măsurii 411 BIS — .

 

Cele mai recente

Sari la conținut