16.8 C
București
joi, mai 30, 2024
AcasăViața socialăEducațieMinistrul Liviu Marian Pop a participat la conferința de lansare a Monitorului...

Ministrul Liviu Marian Pop a participat la conferința de lansare a Monitorului educației și formării 2017

Date:

Pe aceeași temă

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a participat marți, 5 decembrie, la conferința de lansare a Monitorului educației și formării 2017, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Documentul a fost publicat de Comisia Europeană (Direcția Generală Educație, Tineret, Sport și Cultură) și.analizează cele mai recente date pentru UE și România și relevanța lor pentru politicile educaționale. Principala temă a raportului din acest an este echitatea în educație.

România este extrem de interesată de recomandările specifice de țară și de temele europene de actualitate, lucru absolut normal, deoarece prin politicile abordate urmărim ameliorarea stării de fapt în domeniul educației și formării. În acest context, Ministerul Educației Naționale a implementat deja sau urmează să demareze o serie de măsuri care vin în sprijinul accesului la un învățământ de calitate.

De exemplu, bugetul educației pentru anul viitor va fi, probabil, cel mai mare de la Revoluție încoace. Vom demara chiar astăzi, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, trei noi apeluri de proiecte, în valoare de 258 milioane euro, pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale. 

Vă asigur că pe toată durata mandatului meu voi da girul tuturor proiectelor care își propun să așeze învățământul românesc pe locul pe care-l merită în Europa și în lume. Apreciez colaborarea cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și vă asigur de întreaga mea disponibilitate”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop. 

La eveniment au fost prezenți Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene, Ligia Deca, consilier de stat la Președinția României, Cendrine de Buggenoms, Șef de Unitate în cadrul Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune – Comisia Europeană, Angela Tămășan, Desk Officer pentru România al Direcției Generale Educație, Tineret, Sport și Cultură, reprezentanți ai Comisiei Europene și specialști în științele educației. 

Evenimentul a avut ca obiectiv facilitarea dialogului între autorități publice, instituții în domeniul educației, societate civilă și alte părți implicate în domeniul ocupării forței de muncă, politicilor sociale și cercetării științifice, în vederea încurajării unei discuții asupra principalelor concluzii și facilitării schimbului de bune practici. 

Cele mai recente

Sari la conținut