0 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăViața socialăEducațieMesajul transmis de ministrul Liviu Marian Pop cu prilejul aniversării a 150...

Mesajul transmis de ministrul Liviu Marian Pop cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înființarea Colegiului Național „Ferdinand I” din Bacău

Date:

Pe aceeași temă

Dragi profesori,

Stimați părinți și elevi,

Distinși invitați,

În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa la acest eveniment festiv, un eveniment extrem de important deopotrivă pentru dumneavoastră și pentru școala românească.

Chiar dacă nu sunt prezent fizic alături de dumneavoastră, dată fiind agenda extrem de încărcată, vă asigur că sunt prezent cu gândul și cu sufletul alături de tot ceea ce-mi este drag și nu vă ascund faptul că mă încearcă o emoție deosebită.

De fiecare dată când mă regăsesc în contextul unor astfel de evenimente, de fiecare dată când sunt alături de un public precum cel de față sau în mijlocul elevilor mă simt onorat, căci înainte de a fi politician sau ministru, sunt părinte și cadru didactic. Comunicarea cu dumneavoastră reprezintă pentru mine o adevărată provocare.

Vă mulțumesc din suflet pentru fiecare moment în care vă implicați în actul educațional, pentru fiecare sugestie și critică, pe care le consider constructive când vin din partea dumneavoastră.

Unul dintre cei mai apreciați lideri mondiali spunea că „educația este singura armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea”. În ultima perioadă am fost plăcut surprins să văd că nu numai cadrele didactice s-au implicat în bunul mers al educației, ci și elevii. Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanții profesorilor și elevilor și am fost impresionat să văd atât de mult profesionalism, devotament și idei constructive.

Vă asigur că toate propunerile pe care ni le-ați trimis au ajuns în atenția echipei ministeriale și nu vor rămâne doar la stadiul de idei. Ele vor fi transpuse în realitate prin proiecte concrete, menite să îmbunătățească sistemul românesc de învățământ.

În încheiere, aș vrea să vă asigur că toate măsurile proiectate în programul de guvernare vor fi implementate pas cu pas, eu fiind garantul acestora.

La ceas aniversar, vă doresc multă putere de muncă, ambiție, devotament și să luptați cu aceeași perseverență pentru a avea un sistem educațional de succes, așa cum ni-l dorim cu toții!

Liviu Marian Pop,

Ministrul Educației Naționale

***

Cu acest prilej, Ministerul Educației Naționale a acordat Colegiului Național „Ferdinand I” din Bacău o diplomă și o plachetă omagiale. Acestea au fost înmânate conducerii unității de învățământ într-un eveniment festiv din cadrul căruia vă prezentăm o serie de fotografii.

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.