1.9 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDialog socialGuvernul va veni cu o decizie în privința salarizării personalului nedidactic din...

Guvernul va veni cu o decizie în privința salarizării personalului nedidactic din școli până la sfârșitul săptămânii, susține liderul sindical Marius Nistor

Date:

Pe aceeași temă

Până la sfârșitul acestei săptămâni, Guvernul o să vină cu o decizie în privința rezolvării problemei ce ține de salarizarea personalului nedidactic din unitățile de învățământ, după cum a declarat, pentru Edupedu.ro, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. La începutul lunii februarie, sindicatele au discutat cu reprezentanții Guvernului și promisiunea a fost că problema salarizării va fi rezolvată în cel mult două săptămâni, ceea ce încă nu s-a întâmplat.

„Până la sfârșitul săptămânii acesteia, trebuie să avem un răspuns. Ei își fac calculele și noi așteptăm răspunsul. Răspunsul nu poate să fie decât unul singur, să-i duci pe maximul salarial al legii 153. Trebuie să-și calculeze banii și să ne dea răspunsul până la sfârșitul săptămânii”, a precizat Marius Nistor.

Miercuri, 1 februarie, sindicatele au purtat o discuție cu reprezentanții Guvernului pe tema salarizării personalului nedidactic. Promisiunea pe care au primit-o reprezentanții sindicatelor a fost că, în 1-2 săptămâni, va fi rezolvată problema salarizării personalului nedidactic.

În cadrul discuției de atunci au participat următoarele persoane, potrivit lui Marius Nistor: Ligia Deca – ministrul Educației; Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației; Cristian Vasilcoiu – secratar de stat în Ministerul Muncii; Mihnea Drumea – consilier de stat al premierului Ciucă.

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.