0 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDiscriminareGabriela Firea: „Inspecția Muncii va verifica acuzațiile de hărțuire semnalate de femei...

Gabriela Firea: „Inspecția Muncii va verifica acuzațiile de hărțuire semnalate de femei la locul de muncă”

Date:

Pe aceeași temă

Inspecția Muncii va verifica acuzațiile de hărțuire semnalate de femei la locul de muncă. Ministerul Familiei a pregătit un ghid pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale și morale în timpul serviciului. Documentul se află pentru avizare la mai multe Ministere și ar urma să fie aprobat în curând de Guvern. Adoptarea acestuia va permite ca inspectori ai Ministerului Muncii să poată interveni, spune ministrul Gabriela Firea.

 „Violență și agresivitate poate să existe și la locul de muncă, dar și în societate. De aceea, Ministerul Familiei vine cu acest ghid – un document programatic extrem de important. Asigurăm suport, asigurăm consultanță, iar Ministerul Muncii – căruia îi mulțumim – prin Inspecția Muncii va verifica la fața locului toate cazurile semnalate de către femei”, a spus Gabriela Firea.

În curând, ministerul Familiei va lansa și un așa-numit „Manifest pentru drepturile femeilor”. Ar urma să fie lansat în perioada 1-8 martie. Gabriela Firea a explicat cum ar ajuta această acțiune.

 „Cred că trebuie să tragem un semnal de alarmă cu privire la situația femeii din România. De aceea, în perioada următoare vom lansa un manifest pentru drepturile femeilor la care sunt convinsă că vor adera cât mai multe instituții și persoane ce ne dorim prin acest manifest să susținem femeile: atât cele care au un loc stabil de muncă – deci, femeile active – cât și femeile care sunt acasă și au ales să rămână acasă pentru a-i îngriji pe copii, cât și femeile trecute de 55-60 de ani care nu-și mai găsesc un loc de muncă în societate, din păcate, deși ele sunt încă în putere și utile”, a mai spus Gabriela Firea.

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.