0 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăFără categorieEficiență energetică pentru mediul de afaceri: Se dă startul primelor apeluri de...

Eficiență energetică pentru mediul de afaceri: Se dă startul primelor apeluri de proiecte. Ghidurile Solicitanului au fost actualizate

Date:

Pe aceeași temă

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dă mâine, 11 octombrie, startul apelului de proiecte pentru două dintre măsurile de eficiență energetică dedicate mediului de afaceri.

 

Sfarsitul primului paragraf

După cum știți, în această perioadă, MIPE implementează măsuri în valoare de 500 de milioane de euro pentru a sprijini sectorul antreprenorial să dobândească independență energetică prin realizarea de economii de energie specifice clădirilor și construcțiilor industriale/prestărilor de servicii precum și celor specifice proceselor tehnologice cât și pentru producerea de energie verde din resurse regenerabile pentru consum propriu.

 

Măsurile sunt cuprinse în două scheme de ajutor de stat și o schemă de ajutor de minimis, pentru care au fost publicate Ghidurile Solicitantului la 29 septembrie. Pentru aceste Ghiduri, au fost aprobate astăzi actualizări, care sunt disponibile aici — https://bit.ly/3elP3sW.

 

Pentru una dintre schemele de ajutor de stat, ce vizează sprijinirea IMM-urilor și a întreprinderilor mari în implementarea unor măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor industriale și construcțiilor anexe și a clădirilor pentru prestări servicii și construcții anexe la nivelul întreprinderilor, apelurile se deschid mâine dimineață, de la 10:00.

 

Această schemă cuprinde două apeluri de proiecte, în valoare totală de 200 de milioane de euro, ambele prin IMM Recover. Sunt apeluri de proiecte competitive, cu termen limită de depunere, stabilit în corelare cu cadrul de performanţă al POIM, după cum urmează:

– Măsuri de ajutor de stat pentru reabilitare termică clădiri

Apelul se deschide la 11 octombrie 2022, ora 10.00, iar proiectele pot fi depuse până la 26 octombrie 2022, ora 17.00. Bugetul alocat este de 115.000.000 euro.

– Măsuri de ajutor de stat pentru reabilitare termică clădiri – clasa CAEN 10, 11, codurile CAEN 1106 și 1107

 

Apelul este deschis din 11 octombrie 2022, ora 10.00, până la 26 octombrie 2022, ora 17.00. Bugetul alocat este de 85.000.000 euro.

 

Tot de mâine, va fi disponibil call center-ul pentru obținerea informațiilor privind proiectele ce urmează a fi depuse pe platforma IMM Recover. Dacă aveți neclarități, puteți apela 031.9268, tasta 3.

 

Reamintim faptul că cele 500 de milioane de euro sunt împărțite pentru următoarele scheme:

1) Schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor și a întreprinderilor mari în implementarea unor măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor industriale și construcțiilor anexe și a clădirilor pentru prestări servicii și construcții anexe la nivelul întreprinderilor – cu o alocare de 200 milioane de euro, apelurile se deschid la 11 octombrie;

2) Schemă de stat pentru investiții destinate promovării producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul întreprinderilor – cu o alocare de 200 de milioane de euro, apelurile se dechid la 18 octombrie 2022;

3) Schemă de ajutor de minimis pentru eficiență energetică la nivelul întreprinderilor – cu o alocare de 100 de milioane de euro, apelurile se deschid la 13 octombrie 2022.

 

spot_img

Cele mai recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.