16.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăViața socialăEducație Regulamentul Selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație”,...

[Consultare publică] Regulamentul Selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație”, din cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED

Date:

Pe aceeași temă

Vă invităm să consultați actuala formă a regulamentului Selecției naționale „Creatori de Educație” și să ne transmiteți – până la data de 8 aprilie 2021, pe adresa de e-mail contact@educred.ro, propuneri/sugestii de optimizare.

Regulamentul selecției a fost supus consultării publice și în anul 2020, acesta suportând modificări și ca urmare a trecerii actului educațional în mediul online.

Forma regulamentului ce va rezulta în urma implementării procesului de consultare publică din perioada 29 martie – 8 aprilie 2021 este cea care va fundamenta organizarea ediției de anul acesta a Selecției naționale „Creatori de Educație”.

Așteptăm, așadar, în număr cât mai mare și în forme cât mai relevante, sugestiile dumneavoastră, mulțumindu-vă anticipat pentru acestea!

Selecția națională de bune practici în educație „Creatori de Educație” este organizată în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, cod SMIS 2014+:118327 și are rolul de a informa părțile interesate, din sistemul educațional și din afara acestuia, cu privire la experiențele de succes ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în aplicarea noului curriculum, a planurilor-cadru și a programelor școlare.

„Creatori de Educație” este singura competiție dedicată exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode și strategii didactice interactive/inovatoare, care aplică în mod creativ programele școlare la nivel primar/gimnazial, care generează schimbare/progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează și care își adaptează în mod inventiv demersul didactic la nevoile și interesele elevilor.

Nu în ultimul rând, în contextul trecerii actului educațional în online, selecția se adresează dascălilor care, în acest ultim an, au dat dovadă de flexibilitate, au știut să se adapteze, să reinventeze dinamica actului educațional și să transpună interacțiunea din cadrul cursurilor față-în-față în online, prin utilizarea de noi instrumente, metode, mijloace etc.

Până în prezent, au fost organizate două ediții ale selecției „Creatori de Educație” (2019 și 2020). 

În anul 2019, pe site-ul special creat au fost înregistrate peste 1.200 de propuneri de modele de bune practici din educație, au fost validate 284 și, ulterior, au fost premiați 50 de Creatori de Educație. În luna decembrie 2019, s-a desfășurat prima ediție a Conferinței Naționale „Creatori de Educație”, în cadrul evenimentului având loc Gala de premiere a câștigătorilor selecției naționale „Creatori de Educație”, ediția 2019.

În 2020, pe creatorideeducatie.ro au fost înregistrate peste 950 de propuneri de bune practici și au fost validate 261. Din cei 50 de Creatori de Educație – Generația 2020, 24 au câștigat acest titlu cu proiecte educaționale desfășurate în perioada în care învățământul preuniversitar se desfășura 100% online.

***

„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, cod SMIS 2014+:118327, este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar Ministerul Educației și Cercetării este beneficiarul proiectului.

Proiectul se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice), anume Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.

CRED este parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii.

Cele mai recente

Sari la conținut