16.8 C
București
joi, mai 30, 2024
AcasăViața socialăEducațieCentrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) a fost prezent...

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) a fost prezent online la o nouă întâlnire de lucru în cadrul proiectului DEQAR CONNECT

Date:

Pe aceeași temă

Reprezentanții Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) au participat astăzi, 12 februarie a.c., alături de omologii din Centrele ENIC-NARIC din Italia, Olanda și Franța, la cea de-a treia reuniune de lucru online din cadrul proiectului DEQAR CONNECT.

Scopul proiectului DEQAR CONNECT este acela de a extinde implicarea agențiilor de asigurare a calității în învățământul superior din Spațiul European al Învățământului Superior și de a îmbunătăți conectivitatea prin explorarea de noi oportunități de utilizare a datelor DEQAR direct în fluxul de lucru de recunoaștere, acreditare digitală etc.

În cadrul videoconferinței, reprezentanții EQAR au prezentat partenerilor de proiect activitățile desfășurate până în acest moment în proiectul DEQAR CONNECT, concomitent cu o simulare a modului în care pot fi preluate și vizualizate datele din platforma DEQAR.

De asemenea, reprezentanții centrelor ENIC-NARIC au analizat foile de parcurs cu acțiunile planificate pentru viitor în vederea integrării datelor din platforma DEQAR în cadrul platformelor electronice proprii. Reuniunea s-a încheiat cu trecerea în revistă a activităților programate până la următoarea întâlnire între reprezentanții EQAR și experții centrelor ENIC-NARIC.

Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, este partener în proiectul european Enhancing the Coverage and Connectivity of QA in the EHEA through DEQAR (DEQAR CONNECT), finanțat prin programul Erasmus+ și coordonat de Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior (EQAR).

Prin acest proiect, Ministerul Educației și Cercetării urmează să utilizeze datele preluate din baza de date DEQAR în cadrul platformelor electronice proprii, în vederea eficientizării procesului de evaluare a dosarelor de recunoaștere și echivalare.

Cele mai recente

Sari la conținut